Välkomna till min blogg

Välkomna till min blogg

Sawadee krup

Då var det äntligen dax att återigen åka till Thailand.
Följ oss här på Sportdykare.com.

Fantastiskt bröllop

ResebloggenPosted by Helena och Freddie Tue, December 15, 2009 06:07:51

Igår fick vi vara med om ett fantastiskt bröllop. Det började för vår del vid sju-tiden på morgonen med att se på när Jit och Tony fick besök av nio stycken munkar. De "mässade" och vi fick vara med att skänka bland annat ris till dem.Efter ett par timmar begav sig munkarna hemåt, och det blev lite paus innan själva vigsel-ceremonin.

Vigseln börjar med att Tony och pappa Hans går till Jit och hennes föräldrar för att be om lov att Tony ska få gifta sig med Jit. Hans har med sig en gåva till Jits mamma. Under "vandringen" spelades det på trummor och glada tillrop hördes från kortegen.

Sedan började själva ceremonin där vigselförättaren läste vad vi tror är välsignelser och liknande.

Sedan presenterades herr och fru Petterson. Så nu är de gifta enligt både svensk och thailändsk tradition.

På eftermiddagen blev det några timmars vila innan vi begav oss till bröllopsfesten som var på ett risfält utanför Jits föräldrars hem. En häftig upplevelse med stor scen, fina dekorationer, mycket mat och miljontals insekter som också hört talas om bröllopsfesten. Här blev det lyckönskningar och mycket musik med dans från lokala förmågor.

Vi tackar Jit och Tony för en underbar och oförglömlig dag.

(Tyvärr lyckas jag inte ladda upp fler bilder nu, uppkopplingen är inte den bästa. Kommer fler bilder när vi kommit till Hua Hin imorgon.)

Over and out.

  • Comments(0)//www.sportdykare.com/#post31