Välkomna till min blogg

Välkomna till min blogg

Sawadee krup

Då var det äntligen dax att återigen åka till Thailand.
Följ oss här på Sportdykare.com.

Koh maak

Thailand 2014Posted by Tony Pettersson Mon, December 08, 2014 06:45:46
Hej igen allihopa, nu är vi äntligen framme på Koh maak. Flygresan gick bra och vi landa igår vid 6 tiden. Nu är det lata dagar på koh maak som gäller. I skrivandets stund ligger vi och slappar vid poolen med en kall och god chang.smiley Lägger upp lite bilder senare under dagen..

  • Comments(3)//www.sportdykare.com/#post79

Nu drar det ihop sig

Thailand 2014Posted by Tony Pettersson Wed, December 03, 2014 23:55:58
Nu sitter vi här återigen någon dag innan det är dax att åka ner igen. Det ska verkligen bli härligt att få komma ner. 3,5 år sen sist. Men klart har ju kommit lite goda ting i mellan, för denna gången kommer ju vår kära dotter Vilma med. 2 days left and count down!!! Glöm inte att skriva lite glada till rop när ni besöker vår sida ändå smileysmiley

  • Comments(3)//www.sportdykare.com/#post78

Åter till kylan...

Helena & Freddie i ThailandPosted by Helena & Freddie Tue, February 21, 2012 13:56:56

Hej allesammans!!!

Nu har vi spenderat våra två sista dagar i Bangkok, med intensiv shopping. Hittade dock inte så mycket som vi trodde, men får vara nöjda med det vi har.

Nu ska vi bege oss till flygplatsen för en 24-timmars pärs på resande fot för att komma hem.

Borta bra men hemma bäst... See ya in Schweden!!!

smiley

  • Comments(2)//www.sportdykare.com/#post77

Nu jäklar....

Helena & Freddie i ThailandPosted by Helena & Freddie Wed, February 15, 2012 12:20:46

... har vi internetuppkoppling som heter duga. Bytt hotell idag, fortfarande i Ao Nang, men något utanför själva centrum.

Dags då att lägga ut litta bilder:

Båtfärja från Koh Lanta till Ao Nang

Det uppgraderade rummet de första 2 nätterna i Ao Nang.

Solnedgången funkar här osse..... smiley

Chicken Island, bara sol, bad och snorkling en hel dag!!! Innan Helle fattade att man måste ut mer än 8 meter från stranden kom hon upp, purken, och sa: jag har bara sett 3 fiskar..... och stampade lite extra i sanden. smiley

På väg tillbaka till Ao Nang, stötte vi på Crocodile Dundee i en kanot mitt på öppna havet.

Och även här finns riktiga bilar.

Nu blir det inte mer för idag, thats all folks!!!!

  • Comments(5)//www.sportdykare.com/#post76

Ao Nang

Helena & Freddie i ThailandPosted by Helena & Freddie Tue, February 14, 2012 17:10:55

Kom till Ao Nang igår, och hamnade på ett fint hotell där vi till och med blev uppgraderade till ett bättre rum. Här är nästan lika turistigt som på Phuket, vilket vi inte riktigt gillar. Som tur är kan man hoppa på en Longtail-båt och åka ut till någon ö med en fin strand, utan en massa försäljare på.

Så vi har tillbringat Alla Hjärtans Dag på Chicken Island, ca 30 min med Longtail-båt från Ao Nang. Där blev det bara sol, bad och snorkling hela dagen, inte alls dumt faktiskt.

Har inte orkat leta upp boende för kommande nätter än, så det blir till att hoppa på en Tuk-Tuk imorgon och åka runt för att leta upp nåt bra.

Har lite taskig internetuppkoppling här, så det blir inga bilder denna gång. Hoppas på att vi får bättre tur någon av de närmsta dagarna, så kommer det lite bilder också.

Ha en fortsatt trevlig Alla Hjärtans Dag!!!

smiley

  • Comments(1)//www.sportdykare.com/#post75

Imorgon lämnar vi Koh Lanta

Helena & Freddie i ThailandPosted by Helena & Freddie Sun, February 12, 2012 17:34:19

Då var det dax för en liten uppdatering smiley

Dagarna går fort nu trots att man typ inte gör många knop. Medans Freddie långsamt blir bättre har jag hunnit unna mig några timmar på ett riktigt spa. Det finns ju massor av massage ställen, men det kändes underbart att bli ompysslad som en prinsessa under två timmar, härlig känsla att ligga där och höra ljud från ödlor, fåglar och Thai musik. smiley

Tror Jag kan förmedla känslan rätt bra med denna bilden.

I morgon lämnar vi Koh Lanta och beger oss till Ao Nang, vi hade väl inte tänkt oss denna ort från början, men det e ju bara ett par timmar med båt istället för en hel dags resande.

Blir bättre så här eftersom vi inte vill försämra freddies förkylning med en flygresa :-D Ao Nang är en bra ort för att man kan ta sig runt med longtail båt och spana in lite fina öar. Trivs vi inte e det ju bara att röra på oss, skönt att inte ha några speciella planer.

Får se hur vi har det med internet framöver, vi har ju blivit minst sagt bortskämda och kunnat hålla koll på vad som händer där hemma. Vet att Von Benzo gjort en kanonspelning på hemmaplan, sjukt kul på alla sätt och det värmer att få se alla bilder och klipp, när man inte kan vara på plats själv e detta näst bäst så tack alla ni som förser mig med godbitar. Promo för VB på stranden :) Nästa gång vi hörs e vi i Ao Nang, ha det så gott allihopa!!!!!!

Kram

Helle och Freddie

  • Comments(3)//www.sportdykare.com/#post74

Time Out

Helena & Freddie i ThailandPosted by Helena & Freddie Thu, February 09, 2012 13:38:28

Snart börjar ni väl undra vad vi pysslar med, men pga min influensa som förhoppningsvis börjar ge med sig så stannar vi på Koh Lanta i fyra dagar till. Skönt dock att efter nya tabletter från doktorn få lov att sova efter 50 timmars vaket tillstånd. smiley

Pga ovanstående hoppar vi över Koh Lipe denna gång, det blir lite knappt med tid för att hinna med allt nu.

Medan jag ligger och snörvlar och hostar på rummet så ligger Helle vid poolen och läser eller gör små promenader på stranden.

Dagens höjdpunkt var en GIGANTISK ödla utanför rummet, den var säkert 30 cm lång.... med svans och rackarns snabb. smiley

Annars händer inte mycket för tillfället, vilar och dricker massor med vatten, för att piggna till så fort som möjligt.

Här har solen precis gått ner, bjuder på en skön bild från vår utsikt i restarurangdelen som har wifi.

Ha det bra alla vänner!!!!

  • Comments(6)//www.sportdykare.com/#post73

Ändrade planer...

Helena & Freddie i ThailandPosted by Helena & Freddie Mon, February 06, 2012 07:08:05

Tanken var ju att vi skulle lämna Koh Lanta imorgon, men jag (Freddie naturligtvis) har lyckats dra på mig en influensa med snörvel, hosta och hög feber emellanåt. Ta även då i beaktande att jag är kille, så är det riktigt synd om mig. smiley

Det är typiskt, har inte varit sjuk på över 10 år, och så ska man åka på det just nu. Ja, ja... jag får ligga i sängen och titta ut på stranden och havet, medans Helle ligger och slöar på en solstol utanför. Fortfarande finns det dom som har det sämre.

Hälsade på hos farbror doktorn igår, och som vanligt i Thailand så är det hög effektivitet som gäller. Resa dit, träffa doktor och resa tillbaks tog max en halvtimme, och tömde plånboken. Mediciner är tydligen inte billigt här...

Så nu har vi bokat ytterligare en natt på Lanta, så vi blir kvar till iaf onsdag. Sen får vi se om flunsan gett med sig, och vart vi då hamnar.

  • Comments(9)//www.sportdykare.com/#post72
Next »